Om at være medlem

Fritidskollektivet er båret af en grundlæggende kollektivistisk og fællesskabsorienteret indstilling. Som medlem har man lyst til samvær og lyst til at løfte i flok. Det indebærer, at man deltager i de to årlige arbejdsweekender og generalforsamlingen. Man udviser nysgerrighed og interesse for andre. Fritidskollektivet er ikke en timeshare. Et bærende princip er, at alle medlemmer altid kan komme i huset.

Der er fire værelser inde i huset og to i annekset med i alt 15 sovepladser. Og så har vi nogle madrasser og et par telte, til når vi er mange. Tit kan man få sit eget værelse, men nogle gange kan det være, at man skal dele.

Huset kan nydes sammen og hver for sig.

Som regel spiser vi aftensmad sammen, hvis der er flere hold i huset på samme tid. Og ellers er man selvfølgelig fri til at fordrive tiden med lige, hvad man har lyst til – om det er at meditere foran brændeovnen, gå en tur til stranden, kløve brænde eller tage arbejde med hjemmefra.

Det koster 6.000 kr. i andel at blive medlem og 500 kr. hver måned. Andelen får man med, hvis man træder ud af fritidskollektiver. Den månedlige husleje dækker løbende udgifter såsom el, vand, varme, internet, afdrag på lån, vedligehold af huset, for ikke at tale om hyggelige middage ved generalforsamling og arbejdsweekender.